Street 238,52 tempor
Donec ultricies mattis nulla

Online shoppen in de lift

De internettoegang heeft het speelveld voor de detailhandel gelijker gemaakt, waardoor het voor individuen en bedrijven gemakkelijk is geworden om producten te verkopen zonder geografische beperking. In 2020 steeg de verkoop van e-artikelen in de VS met 44% en vertegenwoordigde meer dan 21% van de totale detailhandelsverkoop, volgens e-commerce-informatiebron Internet Retailer, die een impuls kreeg door de COVID-19-pandemie.

Een bedrijfseigenaar bereidt een verzending voor om een online bestelling te vervullen.

De groei van e-commerce heeft niet alleen de manier veranderd waarop klanten winkelen, maar ook hun verwachtingen van hoe merken klantenservice benaderen, communicatie personaliseren en klanten keuzes bieden.

De toekomst van online winkelen hangt af van slimme professionals die een gepersonaliseerde, boeiende virtuele winkelervaring voor consumenten kunnen creëren. Degenen die een carrière in business administration moeten de nieuwste digitale technologieën en tools – zoals data-analyse, machine learning, en mobiele trends – om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse online shopper te nemen. Het voltooien van een programma zoals een online Master of Business Administration (MBA) kan u helpen deze vaardigheden te verwerven.

Tends die de toekomst van online winkelen vormgeven

Volgens marktgegevensleverancier Statista zullen de inkomsten uit e-commerce in de detailhandel in 2022 gegroeid zijn tot $5,4 biljoen. Terwijl retailers zich aanpassen aan deze digitale verkoopgolf, veranderen online marktplaatsen de manier waarop klanten winkelen. Amazon alleen al was goed voor bijna een derde van alle online detailhandelsverkopen in 2020, aldus Internet Retailer. Andere top online retailers zagen hun online verkoop ook enorm stijgen. Walmart, bijvoorbeeld, meldde dat zijn online verkoop in het fiscale jaar 2021 met 79% steeg.

De pandemie, die veel consumenten ertoe heeft aangezet hun aankopen van essentiële artikelen, elektronica en kleding te veranderen, heeft de toekomst van online winkelen een nieuwe vorm gegeven en bedrijven gedwongen zich aan te passen aan nieuwe behoeften en eisen. Om te kunnen profiteren van de kansen die e-commerce biedt, moeten bedrijfsprofessionals goed op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en trends, zelfs een Waterverzachter kon je online kopen. Bespaar tot maar liefst € 650 per jaar met een waterverzachter van Aquagroup. Vraag hier een Waterverzachter prijs aan.

Klantgegevens en analytics verbeteren de marketingtactieken

Online winkels hebben misschien geen winkelbediendes of kleedkamers, maar ze kunnen producten aanbevelen op basis van de interesses, stijlkeuzes en voorkeuren van klanten met behulp van gegevens. De toekomst van online winkelen hangt af van het vastleggen van patronen van winkelgedrag. Dit stelt een merk in staat om strategische prijzen, reclame en cross promotions te creëren, zowel op individuele basis als op basis van wijdverspreide trends. Een merk kan bijvoorbeeld advertenties op sociale media plaatsen tijdens winkelpieken, artikelen promoten die vaak samen worden gekocht, of een advertentie tonen voor een specifiek artikel dat een consument eerder heeft bekeken.

Business professionals opgeleid in marktonderzoek analyse gebruiken een verscheidenheid aan tools om klantgegevens te verwerken en inzichten te ontdekken. Analisten gebruiken gegevens ook om productonderzoek uit te voeren, waarbij wordt nagegaan welke artikelen verkopen en hoeveel klanten bereid zijn te betalen. Productontwikkeling, met inbegrip van de vraag welke nieuwe producten moeten worden verkocht en hoe ze moeten worden gepositioneerd, wordt ook steeds meer gestuurd door gegevens.

Analisten hebben strategisch denken, computervaardigheden en besluitvormingsvaardigheden nodig om te slagen in de toekomst van het online winkelen. De recente explosie in online winkelen biedt een opwindende kans voor zakelijke professionals om in een digitale marketingrol te stappen. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) zullen marktonderzoeksanalyses alleen al tussen 2019 en 2029 een groei van 18% te zien geven.

Machine Learning creëert een gepersonaliseerde online winkelervaring

In de wereld van e-commerce eisen shoppers een meer gepersonaliseerde ervaring. Volgens Accenture is 91% van de consumenten eerder geneigd te winkelen bij merken die relevante aanbiedingen en productaanbevelingen herkennen, onthouden en doen. Sterker nog, wanneer online winkels de winkelervaring personaliseren, kunnen ze een sprong in de verkoopconversie van 15% tot 20% meemaken.

In plaats van handmatig klantinformatie te analyseren, gebruiken data-analisten artificial intelligence (AI) en machine learning technologieën om gegevens te verzamelen en klantprofielen op te stellen. Analisten gebruiken deze profielen en inzichten (met behulp van AI) om gepersonaliseerde aanbevelingen en relevante content te leveren, op basis van een intelligent algoritme. Uit een rapport van Liveclicker, de leverancier van digitale marketingoplossingen, blijkt dat bedrijven die investeren in slimme personalisering in e-commerce tot een 20-voudig rendement kunnen verwachten voor elke marketingdollar die ze uitgeven.

Hoewel AI veel van de analytische processen voor zijn rekening neemt, passen marktonderzoekanalisten hun eigen inzichten en begrip van consumentengedrag toe om aanbevelingen te doen en als speerpunt te fungeren bij de voortdurende optimalisering van e-commerce.